Yemeklerinizi sağlıklı pişirmenize yardımcı olacak 5 güvenli ürün seçeneği

21-04-2020 16:06
Yemeklerinizi sağlıklı pişirmenize yardımcı olacak 5 güvenli ürün seçeneği

Bu ürünleri anlatmaya başlamadan önce "Reaktif olmayan madde nedir ve neden iyi bir şeydir?” kısaca açıklayalım. Reaktif madde kimyasal tepkimeye, etkileşime giren madde demektir. Bu demektir ki, reaktif bir tava yemek pişirirken yiyeceklerinizle tepkimeye girecek ve onlara kimyasal madde bulaştıracaktır. Bu nedenle, özellikle pişirme araçlarında reaktif olmayan maddelerden yapılmış ürünler kullanmak sağlık açısından oldukça önemlidir.

Şimdi bu güvenli ürünleri birlikte tanıyalım. 

1) CAM

Tabii ki sağlıklı ürün seçeneklerinin başında yine cam geliyor. Cam ürünler reaktif olmayan ürünlerdir. Bu nedenle cam, yemeklerinize kimyasal maddeler aktarmaz. Cam ürünler pişirmek için olduğu gibi, saklamak için de kullanılabilir. Çok yönlü kullanışları cam ürünlere yatırım yapmak için ayrıca bir sebeptir. Daha az para harcayarak daha kullanışlı bir ürün almış olursunuz.

Cam ürünlerinizi kullanırken dikkat etmeniz gereken nokta, her camın yüksek ısıda kullanıma uygun olmadığıdır. Fırında kullanmaya uygun olmayan camlar, yüksek ısı nedeniyle patlayabilir, size ve mutfağınıza zarar verebilir. Ve ya buzluktan çıkardığınız donmuş bir cam ürünü, önceden ısıtılmış bir fırına koymanız da, hızlı sıcaklık değişimi nedeniyle camın kırılmasına sebep olabilir. www.murat72kristal.com üzerinden her türlü cam ürünü inceleyebilir ve sipariş verebilirsiniz. İstoç İstanbul’daki mağazamızdan direkt olarak alışveriş de yapabilirsiniz.

2) TAŞ / TOPRAK

Mutfak ürünlerinde kullanılan taş da aynı cam gibi reaktif olmayan bir maddedir ve yiyeceklerinize kimyasal bulaştırmaz. Taş kullanımının zorlayıcı yönü temizliğidir. Bu ürünler bulaşık makinasında yıkanamaz. Temizliği için taş ürünler önce sıcak suya koyulur ve yiyecek artıkları yumuşakça temizlenir. Daha sonra suyla karıştırılmış karbonat yardımı ile temizlenir. Bu ürünler cam ürünlere kıyasla daha pahalı ve daha ağırdırlar. Toprak ürünler ise kullanılan toprağın kalitesine göre değerlendirilmelidir. Bu ürünlerin yapımında kullanılan toprak gerekli işlemlerden geçirilmiş ve sağlıksız metallerden arındırılmış olmalıdır. 

3) EMAYE DÖKME DEMİR

Emaye dökme demir yiyeceklerinize demir bulaştırır, fakat bu insan sağlığı için zararlı kabul edilmediği için sağlıklı pişirme ürünleri arasına dökme demir koyabiliriz.

4) SERAMİK

Seramik de emayeye benzer bir kaplamaya sahiptir. Bu ürünlerin kurşunsuz olduğunu alırken kontrol etmenizi tavsiye ederim. Kurşun da yemeğinize bulaşabilir ve oldukça zararlıdır.

5) PASLANMAZ ÇELİK

Tüm mutfakların sevilen üyesidir. Temizlenmesi kolay, pişirmesi kolay ürünlerdir. Dayanıklı ve uzun ömürlülerdir. Paslanmaz çelik de reaktif olmayan ürünler kategorisinde yer alır ve güvenli olarak kabul edilir. Yalnız, asidik yiyeceklerinizi (örneğin domatesli yemekler) pişirdikten sonra paslanmaz çelik bir kap içinde uzun süre bekletmemek tavsiye edilir. Paslanmaz çelik tencere, tava gibi pişirme aletleri dışında; ekmek, kurabiye saklama kabı yapımında da kullanılır ve oldukça güvenilirdir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.