Evde domates konservesi yapmak için 5 önemli neden:

18-06-2019 11:30
Evde domates konservesi yapmak için 5 önemli neden:

Evde domates konservesi yapmak için 5 önemli neden:

 

Yemeklerimizin vazgeçilmezi: DOMATES

 

Meyve mi sebze mi olduğu zaman zaman tartışmalara konu olan domates, hiç kuşkusuz Türk mutfağında yemek tariflerinin en çok aranılan ismi. Mevsiminde taze taze kahvaltıda da tükettiğimiz domatesi evde konserve yapıp kışa hazırlıklı olmak ise oldukça kolay. Bu yazıyı okuyan kişilerden bazıları "Marketten alabiliyorum, neden evde uğraşıp konserve yapayım?” diye soracaktır elbette. İşte evde domates konservesi yapmanız için önemli 5 sebep:

1- Katkısız, sağlıklı ve hazırlarından çok daha lezzetli

Evde yaptığınız domates konservesi kendi elinizle seçtiğiniz taze ve mis kokulu domateslerden oluşacak. Katkı maddesi içermeyen bu ev yapımı konservenizle türlü çorbalar, yemekler yapabilir; tüm sevdiklerinizi lezzetli sofralarda konuk edebilirsiniz.

2- Yapımı oldukça pratik

"Konserve nasıl yapılır?” diyorsanız işte size basit tarifi: Taze taze kasasıyla aldığınız mevsimlik domatesi yıkayıp, doğrayıp bir tencerede kaynatın. İçine dilerseniz bir miktar tuz da ekleyebilirsiniz. 

3- Farklı tatlar eklenebilir

"Sırf domatesten oluşan konserve istemiyorum.” diyorsanız, domatesinizin içine soğan, biber veya patlıcan gibi ek sebzeler de ekleyebilirsiniz. Bu konserveleri menemen veya bulgur pilavı yapımında da kullanabilirsiniz.

4- Hesaplı – cebinizin dostu

Kasa kasa alacağınız domatesler ve kırılmadığı sürece kullanabileceğiniz kavanozlar sayesinde paranız da cebinizde kalacak.

5- Cam kavanoz kullanımı sürdürülebilir

Cam sağlıktır ve defalarca kullanılabilen bir üründür. "Neden cam tüketmeliyiz?” derseniz, bu linkte cam tüketmek için 5 önemli sebebi okuyabilirsiniz. Konserveleriniz için cam ürünlere bir miktar yatırım yapmanız gerekecek, biz de sizin için buradayız. :)

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.